Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/muabi.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/muabi.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579
Skip to content

Tænk anderledes på transport

I gamle dage talte man om skolæderomkostninger. Det var en omkostning der var ved, at gå i banken for at hæve penge. Det sled nemlig på sålerne på ens sko. Det gør det sådan set stadigvæk, men det er så små beløb, at vi ikke tager notits af det, eller tillægger det som en reel omkostning, men der var altså en ekstra omkostning ved at hæve penge på gåfod. Selvom lige eksemplet med sålerne ikke giver så meget mening i dagens Danmark, kan man godt overføre denne logik på andre ting. Fx transport med bil. Det er ikke nogen hemmelighed at det er dyrt at have bil i Danmark. Udover det faktum, at bilen koster penge at have, selvom den bare står i garagen, så gør den også automatisk andre ting vi laver dyrere. En tur i biografen bliver hurtigt 30-40 kr dyrere pr billet hvis vi tager bilen istedet for at gå eller cykle. Penge til parkering, slid på bilens dele og benzinpenge skal faktisk tillægges den samlede omkostning for biografturen, hvis vi skal have et retmæssigt billede af hvad det vil koste os at tage i biografen, ved brug af bil som transport.

Indregn de ekstra omkostninger der er ved biltransport

En anden ting som transport med bil gør dyrere for os, er de muligheder vi får ved at have en bil. Vi kan komme længere omkring, vi kan gøre ting vi ellers ikke vil have mulighed for. Det koster alt sammen og for mange er det også pointen med at have en bil. At kunne gøre ting. Hvad der ikke er så almindeligt, er at folk tænker over disse “ekstra omkostninger” der kommer ved køb af bil. Ofte bliver kalkulen udregnet på baggrund af forventet benzin forbrug, afskrivninger af bilens værdi, forsikringssummer osv. Det er således ikke indtænkt at det i praksis, gør alle aktiviteter dyrere, når bilen bruges som transportmiddel. At anlægge den tankegang kan være brugbar, hvis økonomien er stram, og en ekstra omkostning som de nævnte kan vælte et privatbudget.

Published inØkonomiTransport

Comments are closed.