Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/muabi.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/muabi.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579
Skip to content

Smag den ægte kaffe i Italien

Er du en kaffeelsker, så vil du helt sikkert kunne påskønne en espresso i Italien. Det er nemlig landet, espressoen har sit hjemsted, og en ferie til Italien vil både give dig de bedste kulturelle oplevelser samt muligheden for at smage ægte espresso, lavet i dets oprindelsesland.

Espresso-kaffens oprindelse

Espresso-kaffen blev opfundet i 1884 i Torino af Angelo Moriondo, som opfandt espressomaskinen og tog patent på den.  Allerede dengang blev der drukket kaffe i store mængder overalt på barer og restauranter,  især efter frokost og middage. Dog blev kaffen til morgenmaden ikke talt med, da kaffen ikke blev drukket om morgenen på samme måde, som det gøres i dag. Italienerne hælder meget varm mælk i kaffen og dypper kiks og kager i den. Dette er måden, hvorpå kaffen blev indtaget på om morgenen dengang.

Overalt i Italien blev kaffe drukket i 1800-tallet og fremad. Kaffepausen om formiddagen og om eftermiddagen er noget, som mange italienerne ikke vil undvære for nogen pris. Dermed opfandt Moriondo espressomaskinen, som kunne brygge espresso-kaffe til italienerne, og dette blev med det samme til et kæmpe hit.

Den italienske espresso

Den italienske espresso er faktisk ikke så stærkt i smagen, som mange går og tror. Der bruges faktisk færre bønner og dermed mindre koffein til en italiensk espresso. Den kaffe som fås er både rund og mild i smagen, og det er en af grundene til, hvorfor den italienske espresso er så populær i dag.

Den italienske espresso er oven i købet en sund drikke og mindre skadelig i større mængder. Dette skyldes, at espresso-bønnerne ikke bliver kogt ved 100 grader, men i en espressomaskine bliver bønnerne kun opvarmet ved omkring de 80-90 grader. Dermed beholder kaffen stadig sine naturlige og sunde stoffer og selvfølgelig den runde naturlige smag.

Espressomaskinen kan brygge den perfekte espresso. En perfekt kop espresso har et tre til fire milimeter tykt rødligt-nøddefarvet skum på toppen, en rund og fyldig smag, med lang eftersmag, og der er ikke kaffegrums tilbage i koppen. Skummen skal endvidere ikke have hvide pletter i. Hvis dette er tilfældet har bønnerne været malet for fint, eller trykket for meget sammen, så det har taget længere til at lave kaffen. Hvis kremen er derimod klar og tynd, har maskinen lavet kaffen for hurtigt, eller bønnerne har været malet for groft.

Den italienske espresso er en af de bedste kaffespecialiteter, der findes. Italienerne ved bedst, hvordan en espresso skal være, og derfor er det en god idé for kaffedrikkere at rejse til Italien og smage espressoen dér. Men hvis du kunne ønske dig at lave espresso selv derhjemme, kan du investere i en god espressomaskine. Du kan læse mere om kaffe og kaffemaskiner på www.merrild.com.

Published inRejser

Comments are closed.