Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/muabi.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/muabi.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579
Skip to content

Diskussion: Kan efteruddannelse betale sig?

Du har måske længe gået med rundt med et ønske om at efteruddanne dig, men har været i tvivl, om det overhovedet kan betale sig. Der findes desværre ikke noget endegyldigt svar på dette, da virkningen af en efteruddannelse sommetider er meget individuel, da det er op til en selv at bruge den til noget fornuftigt.

Formår man imidlertid at bruge uddannelse til noget relevant i arbejdsmæssig sammenhæng, kan det være en klar gevinst for vores samfund og for dig selv.

Gevinst for samfundet

En analyse fra KORA – Det Nationale Institut for Kommunernes Analyse og Forskning viser med tydelige tal, at tager man en efteruddannelse, er man en klar gevinst for samfundet.

Analysen viser, at kurser i gennemsnit giver de deltagende kursister en højere løn. Faktisk kan man, hvis man tager en efteruddannelse forvente en lønstigning på 10% seks år efter uddannelsen er gennemført.

Dette gør sig gældende for alle, uanset om kursisterne har en kort, mellemlang eller lang uddannelse i bagagen.

Den samfundsøkonomiske effekt

Efteruddannelse viser sig ikke kun værende en bonus for lønmodtagerne, men også for hele samfundet.

Vælger man at investere i en efteruddannelse, vil man i fremtiden være en bonus for samfundet, idet man bidrager med mere rent skattemæssigt, som et resultat af at ens løns stiger.

De fleste kurser har tjent sig selv hjem efter blot få år og desto flere år, man har tilbage på arbejdsmarkedet, desto større er gevinsten for samfundet – derfor er det bedst at begive sig ud i en efteruddannelse, jo yngre man er. Men vælger man at tage en efteruddannelse, hvis man allerede besidder en lang uddannelse, eksempelvis en kandidat eller en master, er den samfundsmæssige gevinst ikke nær så god.

Men er det en gevinst for dig?

På trods af, at undersøgelser viser, at efteruddannelser har en positiv effekt på samfundet, er det ikke sikkert, at den vil have det for dig. Det hele handler om at vælge den rigtige efteruddannelse, og finde det match, der passer perfekt til din personlighed og dine kvalifikationer.

Lykkes det dig at vælge den ideelle efteruddannelse, vil det helt automatisk være en klar gevinst for dig. Ikke nok med at dine kvalifikationer og færdigheder bliver skærpet, det sender dig også mod nye spændende udfordringer, og hvis du er heldig – et nyt job!

Bliv inspireret og find det perfekte match hos DISPUK – de har længe været kendt for deres udvalg af efteruddannelser, der giver mening.

Published inUddannelse

Comments are closed.