Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/muabi.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/muabi.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579
Skip to content

7 caféklassikere vi alle elsker

Går turen mod København for at finde en let frokost eller middag, kan det ofte virke lidt uoverskueligt at vælge mellem byens mange caféer. I det følgende, guider vi dig igennem 7 caféklassikere, som du aldrig går galt i byen med.

1. Café Sommersko

Der er ingen liste over caféklassikere, uden Café Sommersko. Caféen åbnede i 1976 og var Nordens første café af parisisk karakter. Det siges, at caféen har været med til at forme den danske café-kultur. Hvis dette alene ikke overtaler dig til at besøge caféen, kan deres franske menu måske friste dig, da den blandt andet byder på tarte tartine, foie gras og hvidvinsdampede muslinger.

Adresse: Kronprinsensgade 6, 1114 København

2. Café Victor

Som en af Nordens ældste og Københavns mest kendte og anerkendte caféer, er Cafe Victor blevet fast inventar i det københavnske caféliv. Caféen serverer fra morgen til aften, men hvad caféen måske er mest kendt for, er nattelivet i weekenderne. I denne forbindelse er det alment kendt, at mange at Københavns kendisser og rigmænd kommer forbi cafeen for at more sig.

Adresse: Ny Østergade 8, 1101 København

3. Café Europa

Når det kommer til caféer i Indre København, er det ikke til at komme uden om Café Europa. I modsætning til Café Sommersko, er der på Café Europa hentet inspiration fra mange forskellige cafétraditioner rundt omkring i Europa. Dette ses på menuen, som omfatter et italiensk kaffeudvalg, spansk tapas, græske yoghurtretter og dansk smørrebrød.

Adresse: Amagertorv 1, 1160 København K

4. Sokkelund Café & Brasserie

Endnu en fransk-inspireret café har sneget sig på listen over caféklassikere. Denne gang drejer det sig om Sokkelund Café & Brasserie. Selvom menuen boltrer sig med franske fristelser som Moules frites, chevre chaud og steak tartare, er det deres lækre Café-burger som Sokkelund er mest kendt for. Kombinér eventuelt de to og bestil en tartarburger, som serveres med pommes frites og bearnaise-mayo.

Adresse: Smallegade 36, 2000 Frederiksberg

5. 42Raw

Caféburgeren er en ægte klassiker på de mange caféer i København. Men hvis du søger en sund og vegansk udgave, med en glutenfri bolle og proteinbøf, bør du overveje en af byens absolut bedste veganske restauranter; 42Raw. Søger du samtidig en café på Frederiksberg skal du ikke lede længere, da kæden har en flot og mindre travl afdeling i det prisvindende Frederiksberg Centret.

Adresse: flere adresser

6. Café Dan Tùrell

Denne Café, som åbnede i 1977, er blevet navngivet efter forfatteren og digteren Dan Tùrell. Forfatteren kunne altid drikke og spise gratis i baren, der stadig prydes af 45 forsider fra forfatterens mange udgivelser. Caféen er en stemningsfuld oase i midten af København og har fundet inspiration i den parisiske bohémebar.

Adresse: Store Regnegade 3, 1110 København K

7. Paludan Bogcafé

Er du ude efter en caféklassiker på budget, bør du overveje Paludan Bogcafé. Her samles især studerende om en billig kop kaffe og et måltid, der er til at betale. Denne brug af caféen har en historisk forklaring, da Paludan oprindeligt var et kombineret forlag og boghandel, der sørgede for billige bøger til Københavns studerende.

Adresse: Fiolstræde 10, 1171 København K

Published inOplevelser

Comments are closed.